Pijnklachten


"Pain is never permanent". 
(Saint Teresa of Avila)

Healing (energetische therapie) geeft in veel gevallen goede resultaten bij lichamelijke pijnklachten. Het doorgeven van helende energie heeft een gunstige invloed op het lichaam en kan substantieel bijdragen aan het verminderen van de pijn.

Pijn kan een puur fysieke oorzaak hebben zoals een kneuzing of botbreuk na een ongeluk. Of er kan sprake zijn van een pijnlijke aandoening als reuma of artrose. Maar vaak heeft fysieke pijn ook een dieper liggende oorzaak. Stress, overbelasting, zorgen, verdriet of onverwerkte emoties uit het verleden zullen zich uiteindelijk ook in het lichaam manifesteren. Denk aan maagklachten, migraine, rug- en schouderklachten, huidklachten, of chronische vermoeidheid.

Een healing is doeltreffend omdat het niet alleen op fysiek niveau werkt, maar ook op de diepere lagen waar eventuele emotionele pijn vastzit. Intuïtief voel of zie ik waar de blokkades zitten. Door handoplegging zal ik de levensenergie weer laten stromen zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer zijn werk kan doen. Ons lichaam heeft namelijk een zeer krachtig energieveld dat bij verstoringen er van nature op gericht is het evenwicht te herstellen. Een healing activeert dit proces. Indien van belang, ontvang ik daarbij informatie over de mogelijke dieper liggende oorzaak van de pijn. Het bewustzijn en inzicht dat op deze manier geopend wordt, is ook een belangrijk onderdeel van het genezingsproces.

Praktische informatie:
Het harmoniseren van de levensenergie doe ik met mijn handen. Je houdt je kleding aan. De aanraking kan op het lichaam plaatsvinden maar ook iets daarbuiten, in de meer subtiele energievelden. De werking hiervan kan onder andere aanvoelen als warmte, tinteling, stroming en een toename van energie. Als er een blokkade wordt aangeraakt kan dit een sensatie geven van kou, lichte druk of misselijkheid. Er kunnen ook emoties vrijkomen. Dit is een normaal verschijnsel en betekent dat oude, geblokkeerde energie weer begint te stromen en afgevoerd kan worden. Ik begeleid je daarbij en de eventuele onaangename gevoelens zijn meestal van korte duur. Het is als een energetische ontgifting. Doorgaans voel je je na een behandeling juist heel helder en vol energie!

Let wel: een healing is gericht op het verminderen van pijn, en het oplossen van onderliggende blokkades. Bij blokkades die zich zodanig hebben vastgezet dat lichamelijke ziekte het gevolg is, kan medische hulp ook noodzakelijk zijn. In die gevallen werkt energetische therapie (healing) ondersteunend bij de medische behandeling, maar is niet bedoeld ter vervanging hiervan.