Healing & Reiki


"The wound is the place where the Light enters you" (Rumi)

Energetische therapie, of healing, is een holistische geneeswijze. Dat wil zeggen dat lichaam en geest als een samenwerkend geheel worden gezien. Daarom kan een energetische behandeling hulp bieden bij zowel fysieke, psychische als emotionele klachten. 

Door allerlei ervaringen kan onze levensenergie uit balans of geblokkeerd zijn geraakt. Om vast te stellen waar de disharmonie zich bevindt en wat de oorzaak ervan is, stem ik mij af op je energieveld welke de verbinding vormt met je ziel. Door helderziende waarneming ontvang ik informatie over wie je in essentie bent en wat je nu nodig hebt.

Er zijn veel verschillende healingtechnieken, maar ze hebben allemaal gemeen dat de energie weer in balans wordt gebracht. Zodat deze vrij kan stromen en jouw zelfgenezende vermogens hun werk kunnen doen. Zo kan ik helpen jouw proces van genezing te activeren. Healing gaat er namelijk van uit dat ieder mens zélf over alle nodige informatie en vermogens beschikt om te kunnen genezen. Ik breng je weer in contact met deze innerlijke wijsheid en harmonieer het energiesysteem. Dit is een zeer krachtig veld dat er van nature op gericht is bij verstoringen het evenwicht te herstellen. 

Cliënten ervaren de diagnose vrijwel altijd als zeer herkenbaar en 'to the point'. Dit komt omdat helderziende waarneming direct naar de kern van het probleem gaat, zonder dat de cliënt eerst van alles over zichzelf en zijn klachten moet vertellen. Vanuit de herkenning van de diagnose door de client, en vanuit mijn eigen kennis en ervaring, kan er dan uitwisseling plaatsvinden. Maar de kern van de behandeling gebeurt op basis van hogere, intuïtieve informatie. Ik betrek je bij alles wat ik waarneem, zodat je zelf ook gaat voelen wat er in je energieveld gebeurt. En door samen eenvoudige visualisaties te doen, kun je ontdekken hoe je energie daarop reageert. Vaak werkt alleen al het inzicht, en het voelende bewustzijn dat op deze manier wordt geopend, heel helend! 

Praktisch:
Het harmoniseren van het energiesysteem (aura, chakra's, energiebanen en energielichamen) doe ik met mijn handen. Je houdt je kleding aan. De aanraking kan op het lichaam plaatsvinden maar ook iets daarbuiten, in de meer subtiele energievelden. De werking hiervan kan ondere andere aanvoelen als warmte, tinteling, stroming en een toename van energie. 

Als er een blokkade wordt aangeraakt, kan dit een sensatie geven van kou, lichte druk of misselijkheid. Er kunnen ook emoties vrijkomen. Dit is een normaal verschijnsel en betekent dat oude, geblokkeerde energie weer begint te stromen en afgevoerd kan worden. Ik begeleid je daarbij en de eventuele onaangename gevoelens zijn meestal van korte duur. Het is als een energetische ontgifting. Doorgaans voel je je na een behandeling juist heel helder en vol energie!

Later op de dag kan er mogelijk wat vermoeidheid optreden. Dus het is fijn als je dan de kans hebt om het even rustig aan te doen. Rust en voldoende water drinken ondersteunen het reinigingsproces. Na de behandeling gaat de genezende werking namelijk nog lange tijd door. 

Ik geef ook Reiki behandelingen volgens de Usui methode.

Let wel: een healing is gericht op het verminderen van (emotionele- en/of fysieke) pijn, en het oplossen van onderliggende blokkades. Bij blokkades die zich zodanig hebben vastgezet dat lichamelijke ziekte het gevolg is, kan medische hulp ook noodzakelijk zijn. In die gevallen werkt energetische therapie (healing) ondersteunend bij de medische behandeling, maar is niet bedoeld ter vervanging hiervan.