Ervaringen Cliënten


MAIKE - Mediamiek consult
Ellen heeft voor mij contact gelegd met mijn onlangs overleden zus Rike. Ik vond het heel opmerkelijk dat, hoewel Ellen mijn overleden zus Rike niet heeft gekend of ontmoet, zij door een bepaalde manier van iets zeggen, het taalgebruik, de herkenbare humor, maar ook door gebruik van haar motoriek mijn zus ’spiegelde’. Haar karakter kwam daardoor echt naar voren. Maar ook in woorden werd haar karakter en onze relatie uitgebreid beschreven.

Ellen kwam eerst met allerlei herinneringen die ik met Rike deel als bewijs dat het hier echt om mijn zus ging. Maar ook met bewijzen die over het heden gaan en die laten zien dat mijn zus op de hoogte is van hoe haar kinderen zich verder ontwikkelen. Dat ze dus nog steeds bij ze is en trots op ze is. Ze had ook informatie over haar echtgenoot en een boodschap voor hem.

En ik was heel verrast dat Ellen subtiel, maar o zo raak, boodschappen voor mij doorgaf die mij helpen met problemen waar ik nu mee worstel, die me juist de weken voor het consult erg bezig hielden. Ik voel me zo opgelucht! Ook nu leek het weer of mijn zus zelf aan het woord was. Ellen gebruikte juist die woorden die kenmerkend zijn voor onze familie, die een speciale lading humor hadden. Ook boodschappen die me helpen om te gaan met het verlies, mijn verdriet. Het bevestigen van, en het helpen herinneren aan, dat mijn zus er nog 'is’, ook al is dat niet 'hier’. Hoe verbonden we zijn. Dat geeft vertrouwen; maakt dat ik mijn leven, maar ook dat van mijn dierbaren, vanuit een ruimer perspectief kan zien.

Ik voel me zo dankbaar dat ik 'door’ Ellen contact heb gehad met mijn zus, voor de boodschappen die ik kreeg. Heel bijzonder. Ik voelde haar nabijheid altijd al, maar dit contact heeft me geholpen op een meer concrete manier. Door 'vergeten’ beelden van vroeger te schetsen herinner ik me ze ineens weer. Het knappe van Ellen vond ik dat, ondanks dat het zo emotioneel was en er zeer veel informatie doorkwam, het toch ook luchtig bleef! Humor :-) Ik heb inzichten gekregen over Rike, over hoe ze in elkaar zat en hoe zich dat verhield tot mij, over ons gezin. Dingen die ik voorheen nooit zo helder heb kunnen zien. Dat realiseerde ik me vooral in de weken na het consult. Toen vielen dingen nog meer op z’n plaats.

Een paar voorbeelden van de bewijzen die doorkwamen:

Ellen vertelde dat ze onderweg naar mijn huis, waar het consult plaatsvond, al informatie doorkreeg van Rike: iets over een „kleed weven”. Ik had, zeer toevallig, daags voor het consult in een opwelling garen besteld om zelf een vloerkleed te gaan haken, en dat terwijl ik nooit handwerk, haak of brei… Was helemaal vol van dat idee! Mijn zus handwerkte zelf vrij veel, dus zij zal het heel leuk vinden dat ik ook eens zoiets doe :-)

Ellen zag dat een van Rike’s kinderen een 'Grote doos playmobil, maar echt een gróte doos playmobil’ uitpakte. Ik heb de jongste zoon van mijn zus zo’n anderhalve maand voor het consult een grote verhuisdoos vol playmobil gegeven. Iets waar hij heel erg blij mee was!

Het beeld van haar jongste zoon op een paard, dat hij springt en een hindernis neemt. Rieke kijkt ernaar en Ellen voelt vanuit haar hart een enorm warme stroom van trots en liefde! Het klopt dat hij sinds kort springt en z’n eerste hindernis heeft genomen. Hij heeft daarvoor flink wat angst moeten overwinnen. Prachtige bewijzen dat Rieke nog altijd voortleeft, betrokken blijft bij haar familie en ziet waar ze mee bezig zijn…

Ook kreeg Ellen de ingeving om de letters van de naam van mijn zus te nemen en daar de beginletters van eigenschappen van mijn zus aan te verbinden. Zeer treffend! En al helemaal omdat daarin de Dyslectie van Rike naar voren kwam en Rike haar ergenis daarover. Mijn zus had daar inderdaad altijd zoveel moeite mee. Bovendien speelden mijn zus, broer en ik zelf vroeger ook met de beginletters van onze namen.

En meer…