Back to Balance


"The soul would have no rainbow, if the eyes had no tears"
(Native American proverb)

'In balans zijn' is het vermogen om, te midden van de uitdagingen van je dagelijkse leven, altijd terug te kunnen keren naar een innerlijk punt van evenwicht. Daar waar alle beweging even ophoudt, er rust en stilte is. Zo stil, dat je in contact kunt komen met de stem van je intuïtie. Zo krijg je opnieuw toegang tot die onbegrensde wijsheid welke jou de weg wijst.

Balans is eerder een dynamisch evenwicht dan een toestand van permanente harmonie. De drukte, uitdagingen en stress van alledag kunnen je zo in beslag nemen dat rust en balans soms ver te zoeken zijn. Als reactie daarop kun je je nog meer in die hectiek storten, of juist alles willen ontvluchten en je lamgeslagen en apathisch voelen.

Misschien heeft je leven een ingrijpende wending genomen of spelen onverwerkte trauma's uit het verleden je nog parten. Een groot trauma wellicht. Maar het kan ook gaan om kleine trauma's, nauwelijks meer herkenbaar. Zo goed als we ze hebben weggestopt, vergeten, of ons eraan hebben aangepast.

Daardoor kun je vastlopen in verlangens die je maar niet gerealiseerd krijgt. Bijvoorbeeld meer harmonie in je relaties. Een groter zelfvertrouwen. Rust in je hoofd. Inzicht in wie je bent en wat je wilt met je leven. Daadkracht en energie om die doelen te realiseren. Of verlangen naar een leven zonder pijn, verdriet of angst. Kortom, meer grip op je eigen gevoel van welzijn en geluk!

Dit hoeven geen idealen te zijn die pas aan het einde van een lange weg op je liggen te wachten. Je kunt vandaag al in contact komen met datgene waar je innerlijk zo naar verlangt. Door je bewust te worden van de patronen die je tegenhouden, maar juist ook van je krachten en talenten. En door vervolgens de werking van dat bewustzijn te gaan voelen en begrijpen. Dat is de kracht van energetische therapie: de directe en diepgaande werking. 

Misschien lukt het nog niet meteen om dat nieuwe bewustzijn duurzaam vast te houden. Je relaties en omstandigheden - en je geconditioneerde reacties daarop - zullen de spiegels zijn die je telkens helpen om te groeien in de richting van je ware potentieel. Weten hoe je dan altijd terug kunt keren naar dat innerlijke punt van evenwicht, helpt je om vooruit te blijven gaan op je pad en je dromen te realiseren. Vandaar de naam van mijn praktijk: 'Back to Balance'.

Graag begeleid ik jou de weg terug te vinden naar die balans. Hierbij help ik je je eigen zelfgenezende vermogens te herontdekken. Dat begint heel eenvoudig met het leren luisteren naar je innerlijke stem, die diepe kern van weten en intuïtieve wijsheid die jou de weg wijst. Het is jezelf leren kennen, zodat je weet wat je werkelijk nodig hebt. Het is het vinden van de sleutel om oude trauma's te kunnen loslaten en genezen. Het is leren om als mens volledig in je kracht te staan. 

Afhankelijk van jouw situatie en hulpvraag, zijn er meerdere manieren mogelijk om deze weg te gaan. Reading, Healing, Reiki en Mediamieke consulten. 

"You can wait until you're perfect, but you could also start loving yourself now"