Ellen Maria Versney


Ik ben geboren in 1968, als oudste van twee kinderen. Mijn ouders waren beiden klassiek geschoolde beroepsmusici en ik zelf wilde altijd al harpiste worden. Na mijn VWO diploma ben ik toegelaten tot het conservatorium, studeerde af en sinds 2002 ben ik solo harpiste van het Radio Filharmonisch Orkest. Een droom kwam daarmee uit en ik geniet volop van mijn prachtige beroep. Daarnaast ben ik moeder van twee geweldige zoons.

Toch heb ik altijd geweten dat ik op een gegeven moment ook iets anders zou gaan doen. Spiritualiteit is van kinds af aan een vanzelfsprekend deel van mijn leven geweest. Toen ik 16 was overleed mijn moeder en deze ervaring is bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Bovendien bevestigde het waar ik altijd al in had geloofd: mijn moeder had haar lichaam weliswaar verlaten, maar haar ziel leefde voort. Opnieuw 16 jaar later heb ik van heel dichtbij mijn vader begeleid in zijn stervensproces. Los van het verdriet, was het een intense en indrukwekkend mooie ervaring. Sindsdien heb ik vaak de aanwezigheid van mijn ouders en andere overledenen gevoeld, en bewijs ontvangen van het leven na dit leven.

Terugkijkend besef ik dat ik als kind al heldervoelend en helderziend was. Alleen was ik me daar toen niet zo van bewust. Later ontmoette ik een aantal bijzondere, paranormaal begaafde mensen die mij veel hebben geleerd. Door het beoefenen van Tai Chi, Qi Gong, Hatha-, Iyengar- & Kundalini Yoga en door meditatietraining heb ik de kracht van lichaam en geest als twee-eenheid leren voelen. Maar het duurde nog jaren eer ik de aanwezigheid van paranormale vermogens bij mezelf erkende. Perfectionisme en een zekere nuchterheid behoedden me er altijd voor om zomaar 'elk zweverig verhaal' te geloven zolang er geen overtuigend bewijs was.

Het idee dat paranormale begaafdheid door degelijke training en technieken ontwikkeld kan worden, was nieuw voor me en sprak me aan. Na diverse cursussen begon ik aan de 3-jarige opleiding bij Sophia Healing & Reading en heb deze met succes afgerond. Ook ontving ik de 1e en 2e graads Reiki inwijding. Een paar jaar later brachten omstandigheden het mediumschap op mijn pad en startte ik een 3-jarige opleiding aan de Academie voor Mediumschap bij José Gosschalk. Een prachtige reis die me ongelofelijk veel heeft gebracht en waar ik in 2017 ben afgestudeerd. Daarnaast volgde ik ook lessen bij andere topmediums als Tony Stockwell, Mavis Pitilla, Paul Jacobs, James van Praagh, Kitty Woud, Eileen Davies, Lynn Parker en Scott Milligan.

Al deze trainingen hebben me zoveel gebracht en ik leer nog elke dag. Daarbij is meditatietraining de basis voor het ontwikkelen van bewustzijn en intuïtie. Het brengt de continue stroom gedachten tot rust en is de sleutel die toegang geeft tot de ziel. Ook mijn opleiding tot harpiste en de jarenlange ervaring op het concertpodium, hebben me geleerd mijn geest te trainen in focus en concentratie. Dit is heel waardevol gebleken bij de ontwikkeling van mijn paranormale vermogens.

Het geven van mediamieke consulten, readings en healings is een passie die me enorm veel vreugde geeft. Een ander mogen begeleiden, en ervaren hoe iemand gezien, geraakt en geholpen wordt door een stukje bewustwording en spiritualiteit, is ongelofelijk fijn en dankbaar werk. Mijn hart ligt ook in het geven van cursussen op het gebied van persoonlijke- en intuïtieve ontwikkeling. Hetgeen heeft geleid tot het opzetten van de 3-jarige training ‘Magie van de Ziel’. Dit traject vormt de optelsom van waar ik ten diepste in geloof. Namelijk dat we, door ons opnieuw af te stemmen op de kracht, wijsheid en liefde van onze ziel, werkelijk vervulling kunnen ervaren op ons eigen, unieke levenspad.